Current-Users archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

Re: acpi does not work in my hp6515b laptop

On Wed, May 06, 2009 at 11:31:18PM +0800, Zhongjie Zhu wrote:
> I am sorry, I forgot cc to current-users.
> I tried again, with ioapic* disabled, it is much better this time, all
> usb functions could pass, the system stop at "wdc**" with the
> following log again and agian:
> wdccommand ixpide0:0:0: command=0x20 cylin=64 sector=1 count=1 features=0
> wdctimeout
> ixpide0:0:0: lost interrupt
>       type: ata tc_bcount: 512 tc_skip: 0
> wdc_reset_drive ixpide0:0 for drive 0
> ata_reset_channel flags 0x20000 ch_flags 0x0
> wd0d: device timeout reading fsbn 1 (wd0 bn 1; cn 0 tn 0 sn 1), retrying
> ata_reset_channel flags 0x20000 ch_flags 0x300
> ixpide0:0:0: after reset, sc=0x1 sn=0x1 cl=0x0 ch=0x0
> ixpide0:0:1: after reset, sc=0x0 sn=0x0 cl=0x0 ch=0x0
> ixpide0:0: wdcwait_reset end, st0=0x50 st1=0x0
> ata_exec_xfer 0xc2ac5f88 channel 0 drive 0
> atastart form ata_exec_xfer, flags 0x0
> atastart: xfer 0xc2ac5f88 channel 0 drive 0
> wdccommandshort ixpide0:0:0 command 0x10
> __wdcwait: timeout(time=11), status d0 error 1 (mask 0x40 bits 0x40)
> __wdcwait: did busy-wait, time=2
> wdccommand ixpide0:0:0 command=0xc6 cylin=0 head=0 sector=0 count=16, 
> features=0
> __wdcwait: did busy-wait, time=1
> wdccommand ixpide0:0:0: command=0x20 cylin=64 sector=1 count=1 features=0
> it looks like this is the problem of the ide controller driver, it is
> a ATI SB600 IDE interface in the computer.

Any way to set it to ahci mode in the BIOS ?

Manuel Bouyer, LIP6, Universite Paris VI.  
     NetBSD: 26 ans d'experience feront toujours la difference

Home | Main Index | Thread Index | Old Index