pkgsrc-Users archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

Re: openoffice for NetBSD/amd64 5.0_BETA ?


I have successfull built on amd64, 4.99.7X --- close to beta version. I use modular Xorg too.

Jeremy C. Reed, 01/07/09 22:37:
On Mon, 5 Jan 2009, Jeremy C. Reed wrote:

Anyone have openoffice for NetBSD/amd64 5.0_BETA (Dec. 20 or newer)?

Can someone please build this for me using no extra openoffice options and using X11_TYPE=modular?

Or does NetBSD project have a NetBSD/amd64 5.0_BETA build machine I can have access to?

Off-list I was offered one built against newer NetBSD HEAD, one using kdelibs, and other using NetBSD's /usr/X11R7/. If I can't get a modular version then I will install /usr/X11R7 -- but that means I should probably reinstall the rest of my X-related software but may have problems descibed below.



ps. Why can't I build it?

My NetBSD/amd64 5.0_BETA is a laptop. It powers off automatically when the temperature gets over 191 F. I have a script that attempts to suspend the build when getting to warm, but that kicks off every 30 seconds -- it overheats that fast. So my build is very slow and because I haven't yet figured out how to suspend correctly some of the build (of openoffice itself) is done out of order and fails every time in different places. Also since my temperature monitoring is only changed every 30 seconds (limitation of hardware I think) I can't always detect high temperature -- so powers off. The system has powered off maybe 20 times in past few days trying to build openoffice -- I have to restart the build each time. I think the build will take over 1/2 day even if no problems. I have tried keeping the laptop propped up to keep good air flow, kept vents clean, etc. The normal running temperature is 159 F. But jumps to 190+ easily when building openoffice. I have other laptops and desktop systems that overheat when I build code too so I have to use my handle-temperature script on them also. (I am really curious why I don't recall anyone else having similar temperature problems since it has happened to me for five years or so on many different NetBSD versions on many different hardware at different locations.)

Home | Main Index | Thread Index | Old Index