Current-Users archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

RAIDframe mirror failure: Found(low mod_counter): wd5e at 0

After a wedge and reboot, one of my RAIDframe mirrors wasn't happy.

In my boot messages I see:

        Found: wd4e at 1
        RAID autoconfigure
        Configuring raid1:
        Starting autoconfiguration of RAID set...
        Looking for 0 in autoconfig
        Found(low mod_counter): wd5e at 0
        Looking for 1 in autoconfig
        Found: wd4e at 1
        raid1: allocating 20 buffers of 65536 bytes.
        raid1: RAID Level 1
        raid1: Components: /dev/wd5e[**FAILED**] /dev/wd4e
        raid1: Total Sectors: 33554176 (16383 MB)
        raid1: configured ok

and raidctl has this to say:

        thoreau 19> raidctl -s raid1
                   /dev/wd5e: failed
                   /dev/wd4e: optimal
        No spares.
        /dev/wd5e status is: failed.  Skipping label.
        Component label for /dev/wd4e:
           Row: 0, Column: 1, Num Rows: 1, Num Columns: 2
           Version: 2, Serial Number: 2001, Mod Counter: -1189456427
           Clean: No, Status: 0
           sectPerSU: 128, SUsPerPU: 1, SUsPerRU: 1
           Queue size: 100, blocksize: 512, numBlocks: 33554176
           RAID Level: 1
           Autoconfig: Yes
           Root partition: No
           Last configured as: raid1
        Parity status: DIRTY
        Reconstruction is 100% complete.
        Parity Re-write is 100% complete.
        Copyback is 100% complete.

There are no read/write errors for wd5 and I was planning on doing a
"raidctl -R /dev/wd5e raid1" to just rebuild in place, but thought I'd
check here to see if there was anything else to check first.

Other mirrors on wd4 and wd5 are OK.  This is i386 netbsd-4 from
September last year.


Home | Main Index | Thread Index | Old Index