NetBSD-Users archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

USB- Scanner


I try to run a Epson scanner (Perfection 1260) with SANE on my NetBSD 4 
workstation. sane-find-scanner shows me the scanner:

# sane-find-scanner -q
found USB scanner (vendor=0x04b8 [EPSON], product=0x011d [EPSON Scanner]) at 

But when I try to list the scanner with scanimage -L it do not work (but works 
on an OpenBSD 4.3 computer). The debug messages says:

# export SANE_DEBUG_PLUSTEK=7 ; scanimage -L 
[sanei_debug] Setting debug level of plustek to 7.
[plustek] Plustek backend V0.52-7, part of sane-backends 1.0.19
[plustek] Retrieving all supported and conntected devices
[plustek] Available and supported devices:
[plustek] Device: >libusb:/dev/usb0:/dev/ugen0< - 0x04b8x0x011d
[plustek] usbDev_open(auto,0x04B8-0x011D) - 0x8055040
[plustek] Vendor ID=0x04B8, Product ID=0x011D
[plustek] usbio_DetectLM983x
[plustek]  * could not read version register!
[plustek] open failed: -1

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).

I read about that problem (see link) but I don't know how (if there is an 
oportunity) to fix it.

I have installed sane-backends "[plustek] Plustek backend V0.52-7, part of 
sane-backends 1.0.19".

Any ideas?


Helge Mühlmeier <>

Attachment: pgp56enfu5emL.pgp
Description: PGP signature

Home | Main Index | Thread Index | Old Index