Current-Users archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

AMD (Operton) Machine not going to poweroff


just got the following when issuing a "poweroff" on my Sun Ultra40:

+++++++++++++[begin serial console output]+++++++++++++++++++
Thu Aug 27 18:04:43 MEST 2009

NetBSD/amd64 (ibetty) (console)

login: Aug 27 18:11:52 ibetty shutdown: poweroff by ks: 
Aug 27 18:12:37 ibetty syslogd[113]: Exiting on signal 15
syncing disks... 3 2 done
unmounting file systems...unmounted tmpfs on /tmp type tmpfs
unmounted procfs on /proc type procfs
unmounted kernfs on /kern type kernfs
unmounted /dev/wd1f on /opt type ffs
unmounted /dev/wd1e on /var type ffs
unmounted /dev/wd1a on / type ffs
acpi0: entering state 5
ACPI Error (psparse-0633): Method parse/execution failed [\_SB_.PCI1.XVR0.PMEC] 
(Node 0xffff80000fa5d8c0), AE_AML_INFINITE_LOOP
ACPI Error (psparse-0633): Method parse/execution failed [\_PTS] (Node 
0xffff80000fa4ca40), AE_AML_INFINITE_LOOP
acpi0: failed preparing to sleep (AE_AML_INFINITE_LOOP)
WARNING: powerdown failed!

The operating system has halted.
Please press any key to reboot.
+++++++++++++[end serial console output]+++++++++++++++++++++

This is w/ -current kernel & userland from ca. Aug 27 16:08 MEST.
With older -current the system just prints "acpi0: entering state 5"
and sits there waiting for the power key. Now the additional lines
are put to the console.
Is there anything I can do to help debugging the problem? Or is this
just another bad ACPI-implementation?


Home | Main Index | Thread Index | Old Index