Port-atari archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

Re: Booting /NetBSD-daily/netbsd-4/200807120002Z on my TT030

Thank you Izumi!  And really sorry for the delay.

When booting the kernel below I get the temporary freeze after "kbd0 at mainbus0". After waiting that out, the kernel recognizes a few other devices and boots to the root device prompt. So it looks like the problem does in fact relate to the ncrscsi driver.

FWIW, I'm seeing instability with the ncrscsi driver on 1.6.1. (1.6.1 is the latest netbsd atari distribution that seems to install) I'm unable to get uptime of more than 24 hours or so without seeing some ncrscsi related messages printed to the console and then the kernel debugger or a reboot. I'll try to capture the messages next time I see them.

David Ross

From: "Izumi Tsutsui" <tsutsui%ceres.dti.ne.jp@localhost>
Sent: Sunday, July 13, 2008 8:37 AM
To: <dross00%hotmail.com@localhost>
Cc: <isaki%pastel-flower.jp@localhost>; <jdc%coris.org.uk@localhost>; <port-atari%NetBSD.org@localhost>; <tsutsui%ceres.dti.ne.jp@localhost>
Subject: Re: Booting /NetBSD-daily/netbsd-4/200807120002Z on my TT030

dross00%hotmail.com@localhost wrote:

I grabbed /NetBSD-daily/netbsd-4/200807120002Z today and attempted to boot
it up today.  Results are pretty much the same as before...

Well, it's expected because there are few atari specific pullups
against netbsd-4 branch..

I've created another kernel, which doesn't have ncrscsi support
but has RAMDISK root fs with MI sys/dev/md_root.c.
Could you try this one?

If it works (at least no hangup), the problem might be
around the scsi driver.
Izumi Tsutsui

Home | Main Index | Thread Index | Old Index