NetBSD-Bugs archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

Re: xsrc/46138: netbsd-6 20120303 X11 issue (post expat move)

The following reply was made to PR xsrc/46138; it has been noted by GNATS.

From: Matthew Mondor <>
Subject: Re: xsrc/46138: netbsd-6 20120303 X11 issue (post expat move)
Date: Sun, 4 Mar 2012 13:19:22 -0500

 On Sun,  4 Mar 2012 11:20:04 +0000 (UTC)
 Martin Husemann <> wrote:
 >  Can you please explain the problem a bit more detailed?
 >  How do you start the X server, and what did you get before the update?
 Simply, typing startx (without an xorg.conf, as with one X11 wouldn't
 start anymore lately, probably an unrelated bug), but all I got was a
 blank screen with no windows, no mouse cursor either.  With or without
 an .xinitrc it was the same, like if it was simply freezing...  also, I
 couldn't anymore switch back to text mode (either by ctrl-alt-Fn or
 ctrl-alt-backspace) and had to power down the system.  Fortunately,
 when pressing the software power button the system could come down
 cleanly, though, so apart from video issues the system wasn't frozen.
 >  Also, if for some reason you do not get this far, please try to ssh
 >  into the machine and fire up an xterm with proper -display manually and
 >  see if this starts.
 I'll try this today, thanks for the suggestion.
 I've been wondering if anything might try to dynamically load a module
 with expat dependency which would now be failing...  So a next step
 would be to try with a copy of the expat libraries
 under /use/X11R7/lib/, that'll be my second test.

Home | Main Index | Thread Index | Old Index