Subject: Re: PHP include path and not returning full data
To: Jaromir Dolecek <>
From: Hisashi T Fujinaka <>
List: tech-pkg
Date: 11/04/2005 17:34:43
On Fri, 4 Nov 2005, Jaromir Dolecek wrote:

> On Fri, Nov 04, 2005 at 06:46:02AM -0800, Hisashi T Fujinaka wrote:
>>>> Normally I'd try and track this down myself, but I'm doing remote admin
>>>> over a really lousy 'net connection.  Has anybody seen either of these
>>>> behaviors before?  Any hints on where to look first?
>>> I'd recheck if you updated all the extension (i.e. not make replace,
>>> but do make update). You are using Apache module version, right?
>>> Other then that, I'm out of ideas what might be wrong - I can just say
>>> PHP 4.4.1 works for me on similar 'gallery' like site I maintain, tho
>>> images are not generated by PHP; I don't see your problem with truncated
>>> PHP output.
>> I did a make update and my php sites are broken (not including scripts
>> from ./ path, apparently) on -current with php-4.4.1nb1. You might want
>> to try "gallery" or the svn version of "wordpress" (which are the apps
>> that break on my system.)
> Can you run php -i and tell what's the value of include_path ?
> It's ".:/usr/pkg/lib/php" on my system - that is the default, I don't
> set it in php.ini.

include_path => .:/usr/pkg/lib/php/includes => .:/usr/pkg/lib/php/includes

But for some reason, it doesn't seem to work correctly on my system.

Hisashi T Fujinaka -
BSEE(6/86) + BSChem(3/95) + BAEnglish(8/95) + MSCS(8/03) + $2.50 = latte