Subject: Re: Slow wi0 ftp transfers after kernel upgrade?
To: Paul Ripke <>
From: Paul Ripke <>
List: tech-net
Date: 03/02/2003 22:19:35
On Sunday, Mar 2, 2003, at 18:37 Australia/Sydney, Paul Ripke wrote:

> On Sunday, Mar 2, 2003, at 15:39 Australia/Sydney, David Young wrote:
>> On Sun, Mar 02, 2003 at 12:33:39PM +1100, Paul Ripke wrote:
>>> tcpdump shows 0.6 - 1.0 second pauses, which looks like a timeout to
>>> me. is
>>> the laptop, is the NetBSD box.
>> I do not know what could explain the pauses. Does wi0 log anything 
>> during
>> the pauses? You might get to the bottom of this by running in 
>> debugging
>> mode. Add IEEE80211_DEBUG and WI_DEBUG to your kernel config and use
>> ddb to bump up wi_debug and ieee80211_debug.
> I've set both, no logging whatsoever. I did get some guff out when
> changing rates, so at least I know the debug opts are in there.
> BTW, the same symptoms occur with EPSV4, passive mode and active. But
> *only* when the NetBSD box runs as the server, and only with an FTP
> "put". Sounds wrong to me. I would've expected FTP "get"s initiated
> by the NetBSD box to be affected if this were purely interface/tcp
> stack related. I'm going to start regressing back through recent
> changes to see if I can't find what's done it.

Argh. Sorry for the noise, folks, looks like this has either been around
for a while, or it's not strictly kernel related. I've regressed my 
back to 20030120 sources without any change. Think I'll just ignore it
for the moment.

Paul Ripke