Subject: Re: Vaxstation 3W3 to VGA pinouts
To: Lord Isildur <>
From: Luiz Guilherme Regis Emediato <>
List: port-vax
Date: 12/11/2006 15:27:57

I just received this message from Patrick at Purdue stating that:
DEC's version of a 3W3 connector has the red and blue swapped from IBM's
Just re-wire it to connect A1 on the 3W3 to 3 on the VGA connector, and
A3 on the 3W3 to 1 on the VGA connector (and swap the coresponding
ground lines).
So,  I swapped the blue and red cables and the colors show up correctly
on screen now.

Thank to you all.
Luiz Regis

Lord Isildur wrote:

> if youre using the serial console, then you shouldnt expect to see the 
> console on the graphics device. It will go through the self-test sequence
> and then sit idle. if the self-test shows up properly, there's nothing
> wrong with your cable!
> isildur
> On Sat, 9 Dec 2006, Luiz Guilherme Regis Emediato wrote:
>> Date: Sat, 09 Dec 2006 17:17:57 -0200
>> From: Luiz Guilherme Regis Emediato <>
>> To:
>> Subject: Re: Vaxstation 3W3 to VGA pinouts
>> Hi all,
>> I noticed that the monitor is displaying the wrong colors,
>> that is, blue and red seem to be exchanged. I guess I assembled the
>> pinouts correctly:  A1-red, A-2 green, A3-blue as indicated
>> on the 3W3 connector shell.
>> Does anyone happen to have the Vaxstation graphics card
>> specification and pinouts ? Something is wrong and, so far,
>> I could not figure what.
>> TIA,
>> Luiz Regis
>> Gentlemen,
>> I built the cable 3W3(VAXstation-4000-60) to VGA(Monitor) following the
>> scheme as follows:
>> 3W3-A1        ---->  VGA-1   RED
>> 3W3-A1-gnd ---->  VGA-6
>> 3W3-A2        ---->  VGA-2  GREEN
>> 3W3-A2-gnd ---->  VGA-7  3W3-A3         ---->  VGA-3  BLUE
>>  3W3-A3-gnd ---->  VGA-8
>> However, when I turn on the Vaxstation, system starts the diagnostic 
>> test,
>> monitor starts up and the screen become light-blue for a second as 
>> per the regular screen-test
>> but no SRM chevron prompt shows up. I can not get the command prompt on
>> the screen. I have no keyboard at present so I am using a serial 
>> console to
>> communicate with system prom. I realized that the monitor screen 
>> displays
>> a very dark-green but I can not see any >>> on it.
>> Does the monitor require a keyboard to start up ?
>> What am I missing here ?
>> TIA,
>> Luiz Regis
> Esta mensagem foi verificada pelo E-mail Protegido Terra.
> Scan engine: McAfee VirusScan / Atualizado em 10/12/2006 / Versão: 
> 4.4.00/4915
> Proteja o seu e-mail Terra: