Subject: Problem starting RaQ2 from a local HDD
To: None <>
From: None <>
List: port-cobalt
Date: 03/25/2002 19:00:15
Hi everyone,

could somebody help me? I've burned out ;) When trying to boot fresh
installed disk (after successfull netboot&install of .tgz, making /dev/...,
etc.) my system hangs up during boot-up process saying:

wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <IC35L120AVVA07-0>
wd0: drive supports 16-sector pio transfers, lba addressing
wd0: 115 GB, 16383 cyl, 16 head, 63 sec, 512 bytes/sect x 241254720 sectors
wd0: 32-bit data port
wd0: drive supports PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 5
pciide0: primary channel interrupting at irq 14
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2 (using DMA data
pciide0: secondary channel configured to compatibility mode
pciide0: disabling secondary channel (no drives)
VIA Technologies VT83C572 USB Controller (USB serial bus, revision 0x02) at
 dev 9 function 2 not configured
tlp1 at pci0 dev 12 function 0: DECchip 21143 Ethernet, pass 4.1
tlp1: interrupting at level 2
tlp1: Ethernet address 00:10:e0:00:4e:b9
lxtphy1 at tlp1 phy 1: LXT970 10/100 media interface, rev. 3
lxtphy1: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
boot device: wd0
root on wd0a dumps on wd0b
root file system type: ext2fs
/: bad dir ino 2 at offset 0: mangled entry
panic: bad dir
Stopped in init at      0x80121544:     jr      ra
                bdslot: 0x80121548:     nop


Whenever I try to netboot back and fsck everything, it seems ok, even when
I connect the HDD to another PCbased NetBSD machine.
Tried to play with active partition definition, nothing happened.

Looks like kernel doesn't see the root partition at wd0a and makes a root
on wd0e where only the /boot/vmlinux.gz resides.

I repeated every step from those manuals accessible on
(, but nothing happened

Does somebody know a solution for this problem, I really hate to stay at
the office in the evening these days ;-)

Than You.

Antonin Fabicovic
OLYMPO controls s.r.o.