Subject: Re: xine buildlink issue -- revisited
To: Sverre Froyen <>
From: David Brownlee <>
List: pkgsrc-users
Date: 10/25/2007 16:29:22
On Tue, 23 Oct 2007, Sverre Froyen wrote:

> Hi,
> I'm still getting errors trying to start artsd.  It's the same error that was
> reported in a tech-pkg thread about a month ago:
> /usr/pkg/lib/ Undefined PLT symbol "ao_new_port" (symnum =
> 556)
> This is after building all packages from a pkgsrc tree cvs'd on 20 Oct. The
> tech-pkg thread indicated that the problem could be solved by upgrading to
> xine-arts-1.1.7nb1  As far as I can tell, I have the corrected version:
> $ pkg_info | egrep 'arts|xine|libao'
> arts-1.5.8          Analog Real-Time Synthesizer
> xine-lib-1.1.7      Multimedia player library
> libao-0.8.6nb4      Cross-platform audio library
> libao-oss-0.8.6nb1  Cross-platform audio library (OSS plugin)
> xine-arts-1.1.7nb1  The aRts audio output plugin for xine-lib
> Interestingly, libao-oss was installed as a prerequisite for xine-arts:
> $ pkg_info -R libao-oss-0.8.6nb1
> Information for libao-oss-0.8.6nb1:
> Required by:
> xine-arts-1.1.7nb1
> I would have expected to see libao-arts instead of libao-oss.
> I also installed libao-oss (but without rebuilding anything else):
> libao-arts-0.8.6nb3 Cross-platform audio library (arts plugin)
> without any apparent effect.
> Suggestions?

 	You may want to try rebuilding libao also. I rebuilt my packages
 	from libao and things which depended on it and all worked fine.

 	Of course I've rebuilt everything since with the release of
 	kde 3.5.8, but thats not directly relevant to this...

 		David/absolute       -- No hype required --