Subject: pkg/37224: kde artsd not working
To: None <,,>
From: None <>
List: pkgsrc-bugs
Date: 10/26/2007 15:50:01
>Number:         37224
>Category:       pkg
>Synopsis:       kde artsd not working (kdemultimedia3)
>Confidential:   no
>Severity:       serious
>Priority:       high
>Responsible:    pkg-manager
>State:          open
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   net
>Arrival-Date:   Fri Oct 26 15:50:01 +0000 2007
>Originator:     Matthias Pfaller
>Release:        NetBSD 4.99.34
	marco Systemanalyse und Entwicklung GmbH
	<The following information is extracted from your kernel. Please>
	<append output of "ldd", "ident" where relevant (multiple lines).>
System: NetBSD joghurt 4.99.34 NetBSD 4.99.34 (JOGHURT) #3: Mon Oct 22 08:40:06 CEST 2007 leo@joghurt:/usr/obj/sys/arch/i386/compile.i386/JOGHURT i386
Architecture: i386
Machine: i386
	When installing the kdemultimedia3 3.5.8, artsd will not work.
	Symptom: You'll find lines like:
		'Undefined PLT symbol "ao_new_port" (symnum = 551)'
	This is because when configure will fail when probing for
	x_ao_new_port versus ao_new_port and use the obsolete ao_new_port
	name. But configure doesn't fail because of ao_new_port but because
	of a pthreads link error.
	<code/input/activities to reproduce the problem (multiple lines)>
	I don't know the "correct" way to fix this, but putting a
	into "multimedia/kdemultimedia3/Makefile" has resolved this
	problem for me.

 	<Please check that the above is correct for the bug being reported,>
 	<and append source date of snapshot, if applicable (one line).>