NetBSD-Bugs archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

port-i386/46949: 6.0_RC1 Xorg failure with Radeon X3000 card

>Number:         46949
>Category:       port-i386
>Synopsis:       6.0_RC1 Xorg failure with Radeon X3000 card
>Confidential:   no
>Severity:       serious
>Priority:       high
>Responsible:    port-i386-maintainer
>State:          open
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   net
>Arrival-Date:   Thu Sep 13 08:30:01 +0000 2012
>Originator:     Emile Heitor
>Release:        NetBSD 6.0_RC1
NetBSD ragnos 6.0_RC1 NetBSD 6.0_RC1 (GENERIC) #0: Fri 
Aug 31 12:52:38 BST 2012  root@ragnos:/usr/obj/sys/arch/i386/compile/GENERIC 
I've upgraded my ${DAYJOB} workstation from 6.0_BETA2 to 6.0_RC1
this morning at work, and I had to fallback to 6.0_BETA2 as Xorg fails
I'll try to be as precise as I can but I have no error log to show
as Xorg (from Xorg.0.log) seems happy and no errors of any kind are
The workstation has the following graphic
RADEON(0): Chipset: "ATI Radeon 3000 Graphics" (ChipID = 0x9616)                
It has DRI/DRM and AIGLX enabled:                                               
info: [drm] Setting GART location based on new memory map                       
info: [drm] Loading RS780 Microcode                                             
info: [drm] Resetting GPU                                                       
info: [drm] writeback test succeeded in 1 usecs                                 
radeondrm0: interrupting at ioapic0 pin 18

[    34.291] (II) AIGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer                       
[    34.291] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_make_current_read                      
[    34.291] (II) AIGLX: enabled GLX_texture_from_pixmap with driver            
[    34.301] (II) AIGLX: Loaded and initialized                                 
[    34.301] (II) GLX: Initialized DRI GL provider for screen 0                 

This card showed some artifacts before but it never was that bad, 
with RC1, xfce hangs forever; more interesting, twm draws a black
backgroud and everytime you pop the menu it will stay drawn in the
When using RC1's, switching to the non-graphical console
using Ctrl-Alt-F1 is very slow and sometimes don't even
xdm doesn't draw the whole "NetBSD" login box, the input area works
but is not displayed.
. Upgrade to NetBSD 6.0_RC1
. xinit or xdm
Downgrade to 6.0_BETA2

Home | Main Index | Thread Index | Old Index