NetBSD-Bugs archive

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index][Old Index]

RE: kern/35060 (No audio output with azalia)

The following reply was made to PR kern/35060; it has been noted by GNATS.

From: "Jared D. McNeill" <>
To: "'Christian Hattemer'" <>,
Subject: RE: kern/35060 (No audio output with azalia)
Date: Tue, 8 Sep 2009 17:31:32 -0400

 Try using the MONOLITHIC kernel instead of GENERIC, you can boot one of
 those as-is (without having to worry about updating /stand and /boot).
 -----Original Message-----
 From: Christian Hattemer []=20
 Sent: September-08-09 3:45 PM
 To:;; =;;
 Subject: Re: kern/35060 (No audio output with azalia)
 > Synopsis: No audio output with azalia
 > State-Changed-From-To: open->feedback
 > State-Changed-By:
 > State-Changed-When: Mon, 07 Sep 2009 17:06:54 +0000
 > State-Changed-Why:
 > This should be resolved in NetBSD -current using the new hdaudio(4)
 > can you give it a try?
 I had a look, sounds cool.
 However I had problems trying it. Since this is still a NetBSD 5 box I
 created the device nodes and booted a recent -current kernel.
 It detects hdaudio and everything fine, the dmesg output from hdaudio =
 promising. It didn't get further since it missed a file system to mount =
 root fs. I didn't install anything except the kernel itself.
 I already heard to update /stand and /boot to make this work, but I =
 feel like doing it now.
 The release notes suggest that upgrading the BIOS might also help. =
 However I
 first have to finish setting up the other machine and move daily work =
 before I can try any of both.
 Maybe I could try booting an install CD and load some audio from a USB
 Bye, Chris
 Noch keine Pl=E4ne f=FCr das n=E4chste Wochenende? Klicken Sie rein in =
 den neuen
 Veranstaltungskalender auf

Home | Main Index | Thread Index | Old Index