Subject: Re: i386 -current on Supermicro X7DAE
To: Chavdar Ivanov <>
From: Hisashi T Fujinaka <>
List: current-users
Date: 02/22/2007 06:53:51
On Thu, 22 Feb 2007, Chavdar Ivanov wrote:

> On 22/02/07, John R. Shannon <> wrote:

>> According to your Xfree86 log:
>> "Unknown NVIDIA chip found"
>> What video card are you using?
> It's a Quadro FX560.

My eVGA 7950 board doesn't work with xorg and the errors say

dlopen: /usr/pkg/xorg/lib/modules/ Cannot write-enable text segment: Permission denied

It's pr 35546.

xfree86 works, however.

Also, the kernel hangs if I try to use a SATA CDROM in AHCI mode on my
Asus board. I haven't gotten a kernel dump and I haven't been successful
getting kgdb over serial working but I'm still trying.

>> I backported support for the newer Nvidia chipsets (I'm using a GeForce
>> 7800 GS) from Xorg CVS into pkgsrc/x11/xorg-server last fall for my own
>> use. I'll send you my patch set if you're using an unsupported video card.
> Thanks; I will try later today to run Xorg on the box to see if the
> stock 6.9 from pkgsrc will cope.
>> Chavdar Ivanov wrote:
>> > Hi,
>> >
>> > I got my dirty hands on a nice system for evaluation and testing. It
>> > is based on Supermicro X7DAE m/b, came with only one dual core Merom
>> > class CPU. NetBSD Live! 2007 worked well enough, including automatic
>> > configuration of X (well, the Intel RAID configuration was not
>> > detected, neither the AHCI driver was present in 3.1, but that was
>> > expected; wm driver also did not work). After disabling the RAID but
>> > leaving the SATA controller in enhanced mode, -current (4.99.11, I am
>> > building releae of 4.99.12 right now) installed fine, recognizing both
>> > the ahcisata and the two onboard gigabit Ethernet ports (with ikphy);
>> > the sound was not recognized, though (I haven't checked this one yet).

Hisashi T Fujinaka -
BSEE(6/86) + BSChem(3/95) + BAEnglish(8/95) + MSCS(8/03) + $2.50 = latte