Subject: Sony DSC-T1 and umass
To: None <>
From: Patrick Mackey <>
List: current-users
Date: 01/09/2004 19:26:18

I have just acquired a Sony DSC-T1, quite a nice little digital camera.

I have been playing around with things, trying to mount it under NetBSD.
So far I haven't had much joy.

I am running the latest current, NetBSD 1.6ZG.

umass0 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 0
umass0: Sony Sony DSC, rev 2.00/5.00, addr 2
umass0: using SCSI over CBI
umass0: opening iface 0xc12de5c0 epaddr 1 for BULKOUT
umass0: opening iface 0xc12de5c0 epaddr 130 for BULKIN
umass0: umass_attach_bus: SCSI
scsibus0 at umass0: 2 targets, 1 lun per target
umass0: Attach finished
umass_scsi_cmd: async dir=1, cmdlen=6 datalen=36
umass0: umass_cbi_transfer cmd=0x12, len=36
umass0: Handling CBI state 10 (CBI Command), xfer=0xc132e900, TIMEOUT
umass0: failed to send ADSC
umass0: CBI Reset
umass0: Handling CBI state 15 (CBI Reset), xfer=0xc1411200, STALLED
umass0: CBI reset failed, STALLED
umass0: Clear endpoint 0x82 stall
umass0: Handling CBI state 16 (CBI bulk-in clear stall), xfer=0xc1411f00, NORMAL_COMPLETION
umass0: Clear endpoint 0x01 stall
umass0: Handling CBI state 17 (CBI bulk-out clear stall), xfer=0xc1411700, NORMAL_COMPLETION

Is their an quirk or something obvious I could try? I have been through
the mail archives and tried a few things but haven't had much luck.

Failing that, does anyone know of any good Sony Memory Stick readers that
work well under NetBSD?

Best Regards,
Patrick Mackey

      "Of course it runs NetBSD"