Subject: Re: Somehow I've screwd up my openssh libraries.
To: None <>
From: Hisashi T Fujinaka <>
List: current-users
Date: 08/01/2003 00:14:12
On Fri, 1 Aug 2003 wrote:

> >I currently get the error:
> >
> >cc -O2 -I/usr/obj/pkg/net/wget/work.i386/.buildlink/include -Wl,-R/usr/pkg/lib -Wl,-R/usr/lib -Wl,-R/usr/pkg/lib -o wget cmpt.o connect.o cookies.o fnmatch.o ftp.o ftp-basic.o ftp-ls.o ftp-opie.o hash.o headers.o host.o html-parse.o html-url.o http.o in
> it.o log.o main.o gen-md5.o netrc.o progress.o rbuf.o recur.o res.o retr.o safe-ctype.o snprintf.o gen_sslfunc.o url.o utils.o version.o -L/usr/obj/pkg/net/wget/work.i386/.buildlink/lib -lssl -lcrypto /usr/lib/
> >gen_sslfunc.o: In function `init_ssl':
> >gen_sslfunc.o(.text+0xf1): undefined reference to `OpenSSL_add_all_algorithms'
> >*** Error code 1
> >
> >on one machine. On the other I get no error.
> >
> >Unless this is something that's been generated recently, something is
> >screwy. Perhaps I need to ranlib something? :)
> 	i guess
> 	- gen_sslfunc.c does not include openssl/evp.h (which it should).
> 	- machine that fails = /usr/lib/libcrypto.a is openssl 0.9.7b
> 	- machine that is ok = /usr/lib/libcrypto.a is openssl 0.9.6g
> itojun

I find the same /usr/include/openssl/evp.h on both machines. I don't
know how to find objects in libcrypto.a so I haven't examined it. If you
can tell me what to look at, I will do it tomorrow morning.

Thank you.

Hisashi T Fujinaka -
BSEE(6/86) + BSChem(3/95) + BAEnglish(8/95) + MSCS(8/03) + $2.50 = latte