Subject: re: Audio recording
To: None <,>
From: James Burton <>
List: current-users
Date: 02/27/2000 18:58:40
Was the following problem ever found/fixed?
I'm experiencing the same. I've searched the
mailing-list archives by hand (search tool on web
page returns nothing whatever I put in)

netbsd 1.4.1, i386,

motherboard manual says
        SB16/Pro compatible
        CMI8330 audio chip
        (this is an onboard monstrosity)

isapnp0: read port 0x203
isapnp0: <CMI8330/C3D Audio Adapter, @@@0001, , > port 0x530/8,0x388/8 irq 5 drq
 0 not configured
isapnp0: <CMI8330/C3D Audio Adapter, @H@0001, , > port 0x330/2 irq 9 not configu
isapnp0: <CMI8330/C3D Audio Adapter, @P@0001, , > port 0x200/8 not configured
sb1 at isapnp0 port 0x220/16 irq 5 drq 1,5
sb1: CMI8330/C3D Audio Adapter : dsp v4.13
audio0 at sb1: full duplex
opl0 at sb1: model OPL3
midi1 at opl0: <SB Yamaha OPL3>

just to re-iterate, playing works fine, cdda2wav works fine
anything involving recording produces silence or hiss. I can
hear the play-through fine so the analogue audio signal is
in the right place.


$ audiorecord -P 8 -e alaw -p line -s 44100 -m 255 -V -v 255
$ audioplay
gives me hiss

Is this likely to be an interrupt problem?


Subject: Audio recording
To: None <,>
From: Allen Briggs <>
List: port-i386
Date: 10/25/1999 23:08:51 

I've got a NetBSD-1.4.1/i386 box with a back-port of the AC97 driver
submitted in PR 8644.  I'm running an Ensoniq AudioPCI card with this:

eap0 at pci0 dev 18 function 0: Ensoniq AudioPCI 97 (rev. 0x02)
eap0: interrupting at irq 15
audio0 at eap0: full duplex

I'm wondering how I can record audio with this--I'd like to record some
of my old LPs that I can't get in CD format...  I've compiled xmmix and
xwave.  I've got the line in coming from a stereo receiver and the
play-through is working just dandy.

Just reading from /dev/audio gets me static.  Not too surprising...  ;-)

With xmmix selecting the "Line" source as the only one active for "rec",
xwave records what looks like silence.

Am I taking the right approach?  Is this a bug in the AC97 changes?
Is anyone recording things on their eap device?