Subject: Re: 4-port TULIP card only 1/4 working
To: Chris Jones <>
From: Michael Graff <>
List: current-users
Date: 01/26/1999 11:59:39
Chris Jones <> writes:

> I've got an i386 running -current from Dec. 1, and it has two 4-port
> TULIP cards in it.  Each card works on the first port, and none of the
> others.  The two "first ports," de0 and de4, are using different
> IRQ's, and each one shares its IRQ with another (non-working) de?
> device.  When I try to ifconfig any of the other six ports, the
> machine hangs solid:  Doesn't respond to any keyboard interrupts,
> including caps lock, etc.

Was the card only recently added?

Were those interrupts it is using in use by other pci devices before?

Here's my multiport TULIP card.  Note I had to go into the BIOS and
tell it all the IRQs that were in use by ISA devices after I added a
PCI sound card.  Man, I hope we get away from ISA soon.

ppb0 at pci0 dev 9 function 0: Digital Equipment DECchip 21052 PCI-PCI Bridge (rev. 0x01)
pci1 at ppb0 bus 1
pci1: i/o enabled, memory enabled
de0 at pci1 dev 4 function 0
de0: interrupting at irq 12
de0: 21140A [10-100Mb/s] pass 2.0
de0: address 00:00:bc:11:18:61
de1 at pci1 dev 5 function 0
de1: interrupting at irq 12
de1: 21140A [10-100Mb/s] pass 2.0
de1: address 00:00:bc:11:18:62
de2 at pci1 dev 6 function 0
de2: interrupting at irq 12
de2: 21140A [10-100Mb/s] pass 2.0
de2: address 00:00:bc:11:18:63
de3 at pci1 dev 7 function 0
de3: interrupting at irq 12
de3: 21140A [10-100Mb/s] pass 2.0
de3: address 00:00:bc:11:18:64