Subject: Re: ccd PANIC
To: Tom Thai <>
From: Jason Thorpe <>
List: current-users
Date: 08/31/1995 16:49:28
On Thu, 31 Aug 1995 05:24:23 -0500 (Tom Thai) wrote:

Unfortunately, you haven't really given me much information here ... For 
example, what does dmesg say?  Can you reproduce this reliably (i.e. does 
it happen every time, or whatever)?

The condition you're describing is something I haven't seen at all, and, 
in fact, it's not terribly likely to occur.  What the panic is basically 
saying is:

	A buffer which was never sent to ccd0 for processing has
	completed.  I don't know how to deal with this.  *punt*

Where either of these devices being used elsewhere?  (I.e. were they 
mounted or something?  I explicitly disallowed use of a component device 
if it is already being referenced ... but, it's possible I missed something.

Finally, if you'd like to send a bug report, _PLEASE_ use send-pr.  A 
properly filled out PR is much more valuable to someone attempting to fix 
a bug than Yet Another Piece Of Email.  PRs usually stand out in pile of 
mail, and also provide an audit trail.

 >         i386/P5
 >         -current 8/30/95
 >         MYKERNEL has line: pseudo-device ccd 4
 > When i tried:
 >         ccdconfig ccd0 32 0 /dev/sd1e /dev/sd2e
 > I get panic: 
 >         ccdintr: ccd0: sc_nactive < 0 
 >         Stopped at   _Debugger+0x4: leave
 >         db>

Jason R. Thorpe                             
NASA Ames Research Center                               Home: 408.866.1912
NAS: M/S 258-6                                          Work: 415.604.0935
Moffett Field, CA 94035                                Pager: 415.428.6939