Subject: Booting on Sparcs
To: None <>
From: Kim Toms <kim@MorningStar.Com>
List: current-users
Date: 07/27/1994 09:11:16
I have a SparcStation 1 that has recently had NetBSD installed on it.  I
have rebuilt the kernel, and when it works, it is fine.  However, when
attempting to bootstrap itself, it often comes partway up and just after
the 'bwtwo0' line in the messages below, it begins printing the prompt
from the boot PROM, namely:

type b (boot), c (continue), or n (new command mode) 

continously, and L1-A has no effect - it must be powered off in order to
stop it.  While trying to reproduce this problem, I have noticed that it
does not happen as often if I go into 'new command mode' before booting.
Is this a known problem?

memreg0 at mainbus0 ioaddr 0xf4000000
clock0 at mainbus0 ioaddr 0xf2000000: mk48t02 (eeprom)
timer0 at mainbus0 ioaddr 0xf3000000
zs0 at mainbus0 ioaddr 0xf1000000 pri 12, softpri 6
zs1 at mainbus0 ioaddr 0xf0000000 pri 12, softpri 6
fd at mainbus0 ioaddr 0xf7200000 not configured
audio0 at mainbus0 ioaddr 0xf7201000 pri 13, softpri 4
sbus0 at mainbus0 ioaddr 0xf8000000: clock = 25 MHz
dma0 at sbus0 slot 0 offset 0x400000: rev 1
esp0 at sbus0 slot 0 offset 0x800000 pri 3: ESP100, clock = 25 MHz, ID = 7
tg2 at esp0 target 2
sd2 at tg2 unit 0: MST SnapLink 0001, 1048576 512 byte blocks
sd2: <Morning Star Technologies SnapLink>
tg0 at esp0 target 3
sd0 at tg0 unit 0: FUJITSU M2263S-512 01A5, 1315658 512 byte blocks
sd0: <FUJITSU M2263S-512 cyl 1648 alt 2 hd 15 sec 53>
le0 at sbus0 slot 0 offset 0xc00000 pri 5: hardware address 08:00:20:08:52:4e
bwtwo0 at sbus0 slot 3 offset 0x0: SUNW,501-1455, 1152 x 900 (console)
auxreg0 at mainbus0 ioaddr 0xf7400000
Found boot device sd0